nedeľa 28. júna 2009

Tradičná turecká zábava

Turecká hudba

V piatok večer sme sa vybrali na tradičnú tureckú zábavu. Boli sme v menšom tradičnom podniku blízko centra mesta. Jednu vec, ktorú Slovák nemôže v Turecku nikdy akceptovať je trojdecové pivo za päť lír (2.5€). No, ale čo už budem sedieť na sucho? Po asi 20 minútach sa začína muzika. Muzikanti si všimli turistov a teda vidno na nich, že sa naozaj snažia. Tureckí kolegovia nás ochotne a s veľkým nadšením vyzývajú do tanca, kde sa snažíme napodobovať špecifické pohyby. Po pár pivách sa naše výkony evidentne zlepšujú. Keby bolo to pivo lacnejšie tak si trúfam povedať, že by sme boli schopní tromfnúť v pohyboch aj tunajších. Po určitom čase vidno na parkete len stážistov J.

Keďže môj rozpočet hovoril jasnou rečou (maximálne 2 pivá), patril som viac medzi tých čo sedeli ako tancovali, dozvedel som sa, že aj naši poľskí bratia sú zásadoví. Kapi hovorí: „ Pri pití dodržiavam 2 pravidlá. Prvé - nepijem len jedno pivo a druhé - nepijem pivo drahšie ako 1€.“ Po určitom čase som si všimol zaujímavý fakt. V podniku bolo veľa mužov a mnohí z nich sedeli sami. Objednali si Raki (tradičný turecký alkohol), Su (voda) a veľké menu. Popri tom ako jedli a pili svorne spievali pesničky. Bolo to až vtipné ako chlapi v strednom veku spievajú, pravdepodobne, zamilovanú pesničku a dívajú sa sami na sebe alebo na muzikantov (tiež chlapov). Ale tak čo už. Ženy tu do krčiem a barov asi moc nechodia.

Tu máte link na fotky z tohto pekného večera:

http://picasaweb.google.sk/tomaslodnan/Turecko20090626#

Nájdete tam aj fotky z posedenia u Sultan, ktorá nás zobrala ku nej domov. Privítali nás tam kráľovsky, až ma trápilo, že si robili takú starosť. Zasa sa len potvrdilo, že Turci sú pohostinní národ.

tomy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára