pondelok 6. júla 2009

Výlet ku Čiernemu moru


West Black Sea Tour 2009

Tradičné mesto Safranbulu (chránené UNESCO), turecké hammam, skvelá party večer na pláži, výlet jachtou. Takto by som v krátkosti opísal WEST BLACK SEA TOUR.

Mesto Safranbulu je naozaj veľmi krásne. Všetky domy sú postavené v rovnakom štýle kameňa a bielej farby. Celá oblasť je veľmi hornatá, čiže sa tu nachádzajú naozaj pekné výhľady. Po prechádzke mestom, kde sme sa zastavili v 3 múzeách sme išli do tureckých hammam (tradičné kúpele). Tieto kúpele sú rozdelené na mužskú a ženskú časť. Vnútri sa nachádza viacero zásekov, kde sa dá sedieť a umývať sa, v strede je priestor na masáže a nachádzala sa tam aj sauna. Cieľom týchto kúpeľov je sa očistiť a zrelaxovať sa.

Večer sme išli na pláž, kde sme strávili pár hodín rozprávaním sa a debatovaním o všekých možných témach. Po pláži sme išli na party, ktorá bola v našom hoteli. Party bola fajnová, veľa sa tancovalo, rozprávalo a hlavne všetci si to užili.

Druhý deň vyzerala nie menej zaujímavo, nakoľko sme išli na celodenný výlet jachtou okolo pobrežia Turecka. Na lodi bolo o nás dobre postarané. Grilovalo sa, hrali sa hry, kúpali sme sa a podobne. :)

Horšie bolo len to cestovanie v autobuse. Ako viete 185cm vysoký chalan sa tam proste nemôže vyspať, čize domov sme prišli unavený ako kone (pozrite si poslednú fotku). :)

Prvý deň a noc v autobuse:

http://picasaweb.google.sk/tomaslodnan/Turecko20090703#

Druhý deň Safranbulu a party na pláži:

http://picasaweb.google.sk/tomaslodnan/Turecko20090704#

Tretí deň výlet jachtou:

http://picasaweb.google.sk/tomaslodnan/Turecko20090705#

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára